איך עושים מדיטציה?
- אמיר נריה ציון
- 7 במאי 2019
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 18 בדצמ׳ 2020
זה לא משנה אם אתם צעירים, מבוגרים, נשים או גברים.
הסיבה שאתם חייבים להתחיל לתרגל #מדיטציה על בסיס קבוע,
פשוט תהפוך לכם את #החיים לנפלאים ותעשה לגוף שלכם פלאים!
לפני קצת יותר מעשור ובאופן בלתי מתוכנן וידוע מראש, התפרץ אצלי בגוף #התקף_חרדה קיצוני והוציא אותי לגמרי מהכלים. בעונות החורף, כשבחוץ היו סופות ברקים ורעמים, הייתי נכנס שוב לחרדות ומתפרץ בבכי בלתי נשלט. הייתי הולך לים, עושה ספורט, עוסק בכתיבה ומנסה רק לעשות כל דבר אפשרי בשביל #להתמודד_עם_החרדות.
בשנים הראשונות של ההתמודדות, חיפשתי עוד המון דרכים להירגע וקראתי המון ספרים בנושאי פסיכולוגיה וטיפול עצמי. אחד הספרים שהצליחו להשפיע עלי הכי הרבה, היה ספר הטאו של לאו צ'ה שפתח לי את הלב לחלוטין ומאז התחלתי לגלות עניין בתורת המזרח. התחלתי ללמוד על הטאואיזם, הבודהיזם ועל יתר הדתות, בזמן שתמיד האמונה החזקה ביותר שלי היתה ליהדות ולאלוקים. הייתי מרבה בתפילות, בקשות ואוטוסוגסטיות עם האל. הרגל חשוב שמלווה אותי מאז ועד היום בכל יום!
במהלך כל השנים האחרונות, אני פעם בשבוע נשכב על גבי מיטה, מרפה את שרירי הגוף, נושם נשימות עמוקות וצולל אל תוך המחשבות שלי. המדיטציה השבועית שאני עושה, עוזרת לי להירגע, עוזרת לי להיות מודע לעצמי, מעצבת את האישיות שלי, עוזרת לי להשיג מטרות וחלומות ומסייעת לי להשתפר בכל מישורי החיים.
המדיטציה עובדת בצורה כזו, שמאפשרת לנו להפעיל נכון יותר את המוח שלנו, את הדמיון והחשיבה הבלתי המודעת, והיא מצליחה לגרום לנו לעצב את האישיות שלנו ולממש את השאיפות שלנו, על ידי נשימה מודעת ושליטה בתת ההכרה שלנו.
קיימים היום המון שיטות שונות ומגוונות לתרגול מדיטציה. גם כאשר אתם מוצאים את עצמכם לרגע בוהים בנקודה מסוימת שנמצאת על הקיר, זוהי גם סוג של מדיטציה ואין דרך אחת נכונה לעשות מדיטציה בצורה נכונה. כל אחד עושה את המדיטציה בדרך שמתאימה לו יותר.
אז איך עושים מדיטציה בדרך הקלה?
זוהי הדרך שאני בוחר לעשות - צפו בסרטון:
שלב ראשון – מצאו מקום נוח ושקט לעשות מדיטציה –
זה יכול להיות כשאתם יושבים בספה או שוכבים על גבי המיטה, כאשר אף אחד לא מפריע לכם. מומלץ לשים מוסיקה מרגיעה ברקע, על מנת להיכנס לאווירה.
שלב שני – שכבו/שבו בצורה נינוחה וטבעית, כך שהגוף שלכם יכנס למצב הרפיה ובלי מאמץ פיזי. אל תנסו לשבת או לשכב בצורה שמקשה עליכם, אחרת לא תצליחו כלל להתרכז בעיקר.
שלב שלישי – הפעילו פעמיים שלוש והרפו את כל שרירי הפנים וכל האיברים הגוף מלמעלה למטה, איבר אחר איבר מבלי לדלג על אף איבר או שריר בגוף במשך 3 דקות – עיניים, לחיים, שפתיים, לסטות, עורף, צוואר, כתפיים, ידיים, זרועות, בטן, גב, ירכיים, שוקיים, כפות רגליים וידיים.
שלב רביעי – עצמו עיניים וקחו 10 נשימות עמוקות ותנסו להקשיב לנשימות, כאשר האוויר נכנס מהאף ויוצא מהפה. נשמו אל תוך הבטן התחתונה ולא לריאות ותרגישו את האוויר ממלא את גופכם ומרפא אותו. האוויר שיוצא מהפה, אמור להיות גדול יותר מהאוויר שנכנס לגוף. תרגלו את הנשימות בליווי ספירות כמה שיותר עד שתירגעו.
שלב חמישי – תנסו להיזכר באירוע הכי מאושר שהיה לכם בחיים. זה יכול להיות כשהייתם ילדים, תנסו לדמיין את הצלילים, את התחושות, את הריחות, את הטעמים וכו' ולאורך כל הזמן המשיכו לנשום באופן מודע וקבוע.
שלב שישי – ברגע שנכנסתם למצב הרוגע המוחלט לאחר מכן, המשיכו עם הנשימות והתחילו לספור לאחור באיטיות עד 10. לפני שתסתיים הספירה תגידו לעצמכם שאתם הולכים לצלול לחוויות שלכם ולהירגע.
שלב שביעי – תגידו לעצמכם דברים חיוביים כמו: אני בריא, אני חזק, אני עשיר, אני מצליח, אני רגוע, אני מלא אהבה, אני מלא שמחה, אני חלק מהאנרגיה המדהימה שיש בעולם, אני אוהב את החברים שלי, אני אוהב את המשפחה שלי, אני מודה לעולם על השפע האינסופי, אני חלק בלתי נפרד מהשפע האינסופי, אני מודה לבורא על הטוב ועל החסד שהוא עושה איתי בכל יום, אני מודה לעולם על כל מה שיש לי וכל משפט מעצים אחר כאוות רוחכם.
ניתן גם במהלך התרגול לדמיין את עצמכם משיגים משהו שאתם רוצים להשיג, אתם יכולים לדמיין את עצמכם במקום שאליו אתם רוצים להגיע בעתיד. הביטו בעצמכם ברגע המאושר, בבית שאליו תרצו להגיע, בבגדים שאותם תרצו ללבוש ובתחושה הטובה שאליה תרצו לזכות.
לאורך כל התרגול תמשיכו לנשום ולהיזכר בחוויות הטובות שלכם מהילדות.
שלב שמיני – ספרו שוב באיטיות לאחור עד 10 וכשתגיעו ל10 פקחו באיטיות את העיניים והישארו לשכב במיטה עוד דקה נוספת, עד שתחזרו לנקודת ההתחלה והניעו את איברי הגוף ברוגע ובאיטיות, עד שתקומו מהמיטה/הספה.
חזרו על התהליך אחת לשבוע, עד שתלמדו איך לתרגל מדיטציה בצורה נכונה ועד שהחשיבה הבלתי מודעת תיטמע בכם באופן טבעי.
הבלוג של אמיר
אמיר נריה ציון
עסק בקלות
פשוט לפתוח עסק

Comentários